Radøy på langs - solnedgang

Fellestur, Fottur, Solnedgang, Langtur

Obs Obs: ny dato.

Helgen 3-4 august.!

Denne turen går fra Hilland feltet til Rossnes , yterst nord på Radøy.Turen Radøy på langs tar omtrent 10 timer. Vi ønsker å oppleve solnedgangen på vei nord mot Rossnes. Start midt på dagen , satser å komme i mål like over midtnatt.

Radøy på langs turen starter ved Hillandsvatnet og går så på sti inn til Fjellsende, Hestefjell. Videre krysser vi kommunevei til Haukeland og til Orrnipa og ned til Sæbøkirken. Fra kirken over vei ned til Sæbøvågen. Pause plass ved 'slippen' i vågen. Videre på sti inntil litlevatnet opp mot Hole åsen, langs Ulvatnet. Så krysser vi kommunevei på del av gammel postvei til Namtveit og videret til Kolås og over Sævdal til Halland . Fra Halland på sti til Kjeseth og Lervik. Så videre til Helland og til Sætre grendahus hvor vi tar en velfortjent lett matbit som blir levert av Tveiten gårdsmat. Her er det mulig med klesbytte og/eller sko bytte. Etter pausen går vi videre til Myking og på gammel sti rett inntil Færevatnet. Gjennom Bømarkene og krysser veien videre inntil Villanger og så på sti til Rossnes kai. Forbi kaien innpå sti helt til nordspissen av Radøy til Jonsokhaugen og forbi.

Halveis blir det en pause med suppe og rundstykker tillaget av Tveiten Gård. Her er det også mulighet for klesbytte og skobytte hvis det trengs. Ekstra skift blir fraktet til pause plassen.

Her blir det også mulighet for å delta på siste stykke inn mot solnedgangen og mot Rossnes. (4 timer)

Oppmøte/ Avreise: I privatbilar fra Alver skule til Rossnes. Turleiar koordinerer samkøyring. Skriv i kommentarfeltet ved påmelding om du disponerer bil og kor mange passasjerar du kan ta med. Felles transport tilbake til startpunktet.

Sted: Alver skule for de som kommer sør fra og  de som kommer fra Radøy eller nordfra kan møtes på Rossnes. Felles transport tilbake til startpunktet ved Hilland.

Varighet: ca. 10 timer

Nivå: lang tur: middels til krevende. Terrenget er ikke så krevende men det er lengde på turen som er krevende. kort tur - halveis fra pauseplassen til Rossnes tar sirka 4 timer.

Påmelding: Det krever påmelding på denne turen.

Pris.: pris for middag og felles transport og transport av ekstra klesbytte til pauseplassen blir 400 kr.

Antall deltagere: Det er begrenset antall plasser på denne turen.

Turledere: Tanja Resink - 48038837 , Reidun Dragøy og Turleder Tristan Smeding

Generelle vilkår for å delta på tur – må lesast av alle deltakarane: Les generelle vilkår // Bergen og Hordaland Turlag sine generelle vilkår for å delta på tur

Pris: kr 400,- for medlemmar, kr 800,- for ikkje-medlemmar . Meld deg inn her om du ønskjer medlemskap. Utgifter til transport med eigen bil og parkering delast av dei som sit på. .

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpast i turinformasjonen i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. Skriv gjerne hvilket kart som brukes på turen.

Om DNT sin standard for gradering av turar.

Turledere:

• Tanja Resink