På spor etter Bjørn West - geriljabasen i Masfjordfjella

2. august kl. 14:00
4. august
Fellestur, Fottur, Stordalen, Stølsheimen, Masfjorden, Bjørnwest, Historisketurar
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)

I samarbeid med Bjørn West-Museet inviterar Nordhordland turlag til ein spennande tur til område der Bjørn West-styrkane oppheld seg dei siste dagane av andre verdskrig. I løpet av helga 2. - 4. august 2019 vil du kunne oppleve åstader og historiar, dramatiske og fasinerande, nett som fjella og landskapa i seg sjølv.

Planen er:

Fredag 2. august 2019:
Kl. 14.00 oppmøte og omvisning hjå Bjørn West Museet på Matre. Deretter køyrer me til Hummelfossen kraftstasjon, går opp Stegane og tar båt over vatna til Kringlebotten. I Kringlebotten har me fått låne husly slik at me kan overnatte her. (ca. 2 timars gange)

Laurdag 3. august 2019:
Me forlet Kringlebotten etter ein god frokost, og går til Fagerdalen og Stordalen (5-6 timars gange). Barske, gråe Masfjordfjell på sitt beste. Overnatting på Stordalen fjellstove der me får god middag, gode senger og god frokost.

Søndag 4. august 2019:
Me køyrer til Stølsvatnet og Østerbøstølen. Etter forteljing om kva som skjedde her i mai 1945 går me til til Myrestølen (ca. 1 timers gange ein veg, me går attende same vegen). Begge desse stølane vart brukt til losji for Bjørn West-soldatar. Dei vart sprengte dei siste dagane av krigen og seinare bygde opp att. Myrestølen ligg i eit frodig dalføre i Høyanger - ikkje lange beten frå anleggsvegen ved Stølsvatnet.

Dagleg leiar ved Bjørn-West- muset og kjentmann, Arnold Matre, vil vere med på heile turen. Les meir om Bjørn-West - geriljabasen i Masfjordfjella

Turleiarar: Jane Britt Daae (mobil 414 601 37) og Kjell-Ove Thorseth (415 51 614)

Pris: kr  1800,- for DNT-medlemar og kr 2500,- for ikkje-medlemar. Inkludert i prisen er inngang Bjørn West museet, to felles middagar, to felles frokostar, niste på søndag, turleiing og kjentmann, overnatting i Kringlebotten og i Stordalen.

Det som ikkje er inkludert er: Niste til fredag og lørdag og transport til Matresdalen/Hummelfossen kraftasjon (fredag) og Østerbøstølen (søndag). Turleiarane vil koordinere transport mellom bilkøyrande deltakarar. Den enkelte må ordne seg skyss til og frå oppmøtestaden Matre.

Sjå bilete under - her vil du sjå kva område denne fellesturen byr på.

På spor etter Bjørn West - geriljabasen i Masfjordfjella

Turledere: