Sørdalsnuten

7. september kl. 14:00
Fellestur, Fottur, Telttur, Høgfjell
Nordhordland Turlag, Den Norske Turistforening
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)

Telt/overnatting til kommunetoppen i Lindås – Sørdalsfjellet 957 moh.

Ein krevande trur på over 20 km totalt. Flott høgfjellstereng når ein kjem opp på fjellet. Utsikt heilt inn i Modalen og ut i havet forbi Øygarden.

Me vil fylgje T-stien Dyrkolbotn – Skavlabu til Heimste Sørdalsvatn. Herifrå er det på nymerka sti vidare til toppen. Me planlegg leirplass på Sørdalseidet, om lag 2 km frå toppunktet.

Retur etter toppbesøk søndag, alt etter korleis været er, og turdeltakarane sine ynskje. Dette er ein tur midt i det no trua området for vindmølle utbygging.

Frammøte/parkering: ved Dyrkolbotn leirskule.

Frammøte/startid: lørdag 7. september kl. 14.00

Turleiarar: Atle Bondevik 415 59 973 og Jan Ivar Berge 917 15 487

Generelle vilkår for å delta på tur – må lesast av alle deltakarane: Les generelle vilkår // Bergen og Hordaland Turlag sine generelle vilkår for å delta på tur

Pris: kr 0,- for medlemmar, kr 100,- for ikkje-medlemmar (maks kr 200,- pr husstand). Meld deg inn her om du ønskjer medlemskap. Utgifter til transport med eigen bil og parkering delast av dei som sit på.

Turavgifta for ikkje-medlemmar Vippses til turlaget (Nordhordland Turlag #141728), eller betales til turleder på selve dagen.

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpast i turinformasjonen i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. Skriv gjerne hvilket kart som brukes på turen.

Om DNT sin standard for gradering av turar.

Sørdalsnuten

Telt/overnatting til kommunetoppen i Lindås – Sørdalsfjellet 957 moh. Fottur med overnatting i eigne telt. Alle deltakarane må ha med eige utstyr for overnatting og mat for heile turen ved frammøte. ...

Turledere:

• Jan-Ivar Berge