Urshovdi rundt - frå Myrdal

8. september kl. 08:25 - 18:00
Fellestur, Fottur, Aktivitet Fottur, Lang
Byfjellene i Bergen (se kart)

fremdeles noen ledige plasser: Avreise tid blir nærmere bestemt. Turleder ringer deg når avreise tid er bestemt. Dette har å gjøre med været og tidspunktene til tog forbindelse. Turen er 15 km lang og tar sirka 7-8 timer.

Bli med på en dagstur gjennom frodig og vill vestlandsnatur. Vi går fra Myrdal via Kaldavass til Geitavatn og videre gjennom Ugjerdsdalen tilbake til Myrdal, og runder på denne måten fjellet Urdshovd (1445 moh.). Turen går opp til ca 1400 meters høyde og byr på storslått landskap og fine utsiktspunkter. Deler av turen går på gammel postvei med steinsatt kløvsti.

Oppmøtested: Jernbanestasjonen i Bergen

Oppdatert reiseinfo pr. 06.09.19: Vi reiser med morgenekspressen 7.57, oppmøte 7.40. Hjemreise blir 17.12 eller 16.49 fra Myrdal.

Turbeskrivelse: Vi starter ved Myrdal stasjon, 866 moh. og følger T-merket sti mot Kaldavass. Turen tar oss innover Myrdalen i svak stigning før vi går bratt opp mot øst. Stien slynger seg oppover fjellsiden og vi har flott utsyn. Vi fortsetter oppover til vi når skaret mellom Grånesene og Kaldavassnuten. Nå er vi oppe i nesten 1400 meters høyde.

På andre siden av skaret ser vi ned mot Kaldavatni (1251 moh.). Vi tar av mot nordvest og følger T-merkingen videre til vi når Geitavatnet (1127 moh.). På varme sensommerdager kan vannet friste til et forfriskende bad. Så tar vi av i retning Ugjerdsdalen. Vi møter på den gamle postvegen med rester av steinlagt kløvsti og følger stien gjennom frodig landskap tilbake til Myrdal.

Turen er på 15 km med en samlet oppstigning på ca 700 høydemeter. Det er god sti hele veien, men noen snøfelt må man regne med i høyden. Det er ingen teknisk krevende tur, men du må være i god form til en lang dagstur med en del stigning. Vi regner med å bruke ca 8 timer.

Mat: Ta med en stor og god nistepakke for dagen.

Hjemreise: Med tog fra Myrdal 20.24, i Bergen 22.19 .

Utstyr: Gode fjellstøvler og klær etter værforhold.

Deltakere: maks 12

Pris: Kr. 50,- for medlemmar. Kr. 100,- for ikkje medlemmar.

Togbillett kommer i tillegg. Hver turdeltaker kjøper sin egne billett.

Generelle vilkår for å delta på tur – må lesast av alle deltakarane: Les generelle vilkår // Bergen og Hordaland Turlag sine generelle vilkår for å delta på tur

Pris: kr 50,- for medlemmar, kr 100,- for ikkje-medlemmar (maks kr 200,- pr husstand). Meld deg inn her om du ønskjer medlemskap.Turavgifta må du betale innan påmeldingsfristen til Nordhordaland Turlag v/kasserar på konto nr 3632. 07.07727, og skrive kva tur påmeldingsavgifta gjeld.

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpast i turinformasjonen i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. Skriv gjerne hvilket kart som brukes på turen.

Om DNT sin standard for gradering av turar.

Urshovdi rundt - frå Myrdal

Turleder: