Onsdagstur, Steinalderstien-Radøy

28. august kl. 18:00
Fellestur, Fottur, Onsdagstur

På grunn av ekstremvær med 3 farevarsler: Svært kraftige regnbyger fra kl18, jordskredfare og flomfare må vi dessverre avlyser onsdagsturen i kveld. Vi følger råd om å ikke kjøre unødvendig. Det forventes stengte veier pga flom og ras. mvh, Turleder Tanja Resink.

Onsdagsturane er ei  turgruppe med ein kjentperson som syner veg
Velkommen på onsdagstur , spesielt til alle nye som har lyst å gå på tur med oss!

Turmål: Steinalderstien-Radøy

Oppmøtestad: Brua over Fosenstraumen, eller langs veien ned til kaien. Følg skilt til Steinalderstien.
Oppmøtetidspunkt: Onsdag 28. august 2019 kl. 18.00
Kjentpersonar: Tanja Resink og Turleder Reidun Dragøy
Tlf.   48038837

Steinalderstien Radøy:

Det rike livet i Straumen gjorde at folk busette seg tidleg ved Fosnstraumen. Dei første menneska kom alt for 10-11.000 år sidan, i byrjinga av perioden me kallar eldre steinalder eller jegersteinalderen. Funnmaterialet frå dei arkeologiske undersøkingane viser at det har budd folk her gjennom det meste av steinalderen, gjennom 5-6000 år. Hovudmengden av dei til no reistrerte buplassane er likevel frå eit avgrensa tidsrom kring overgangen mellom eldre og yngre steinalder. Den høge konsentrasjonen av steinalderfunn i området – og ikkje minst graden av samtidighet mellom dem - gjer at staden har vorte kalla «Steinalderlandsbyen ved Fosnstraumen».

Velkommen til Fosnstraumen:

Mat, drikke og utstyr: Ta med det du treng for ein ettermiddagstur. Litt drikke, noko energimat og ei ekstra varm trøye kjem alltid godt med.

Turane er gratis for medlemar i DNT og kr 50,- for å ikkje-medlemar. Me oppmodar turgåarane til å støtte turlaget ved å melde seg inn i DNT. Meld deg inn her om du ønskjer medlemskap.

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpast i turinformasjonen i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.

Onsdagstur, Steinalderstien-Radøy