Julepadling - nissunger alene på tur! (medlemmer 10-14 år uten foreldre)

Fellestur

Dato
2. desember kl. 17:00 - 20:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Padletur, Julestemning, Bål, Kajakk, Mørketur, Bålkos, Hodelykttur
Arrangører
Barnas Turlag i Bergen, Bergen og Hordaland Turlag , ReigstadUnlimited
Turområde
Nordhordland (se kart)
Turkode
751

Bli med på julepadling og hodelykt-tur på Misje - padling i julepynta dobbelkajakk, nisselue, gapahuk, pizzaboller varma på bål, pepperkaker, gløgg, varm saft og hodelykttur på sti i mørket. Dette er en tur med høy kosefaktor!

Oppmøte: Vi starter kl 17.00 på Misje. Mulighet for oppmøte på Åsane terminal kl 15.45 (max 4 barn), Sandeide terminal kl 16.00 (max 5 barn) og Storavatnet terminal kl 16.15. To DNT-turledere kjører private biler, og plukker opp barna. Tidene kan endres noe etter trafikk og andre påvirkende faktorer, men det er viktig at alle er på plass innen avtalt tid. Bilene venter ikke hvis man kommer for seint. Det er også mulig å møte direkte i naustet på Misje 16.55. Parkering på Misje skule 300m unna naustet.

Lokalitet: Turen er lagt til øya Misje nord på Sotra. Vi møtes i naustet ved Gamlevegen 119 og 123 på Misje (like ved Misje skule). Misje ligg omlag 40 minutters kjøring frå Bergen sentrum, men beregn litt ekstra til om ettermiddagen. Følg rv 555 vestover til Ågotnes og fortsett 7 km i retning Øygarden. Ta av til høgre ved Misje-skiltet rett etter Solsviksundet bru, og følg Gamlevegen. Du kjem langs eit ferskvatn og får etterkvart parkeringsplassen til Misje skule på høgre hand. Her kan dere parkere, og gå til fots dei 300 metrane til naustet. Naustet er oppvarma og har toalett.

Her inviteres det til ein anderledes førjulstur som starter med stemningsfull julepadling langs land i svært stabile dobbelkajakker, som er julepyntet for anledningen! Med nisselue og hodelykt på padler vi til ein gapahuk med sittebenker og steinmurt grue. Her drar vi kajakkene opp på land og tenner bål. Gapahuken ligger på vestsida (markert på kartbildet med en sirkel). Den er bygd av barnefamiliar og består kun av det som har drive i land i denne fjæra! Lokaliteten inngår i prosjekt om marint avfall i regi av UniResearch, Bergen. Etter ein pause med pizzaboller varma på bålet, pepperkaker, varm drikke og kanskje ein julesang, tar vi på hodelykter igjen og går på sti i det heilt mørke terrenget. Stien fører oss tilbake til bebyggelsen på øya. Padleturen går langs land og er rundt på 2,5 kilometer. Fotturen starter på sti i lett kupert terreng i omtrent 800 meter. Her må alle ha med eigen hodelykt. Dei siste 500 metrane går vi på asfaltert veg innimellom bebyggelsen på Misje.

VIKTIG VED PÅMELDING
Turen legges opp for 10-14 åringer, som kan komme med eller uten foreldre. Barna padler to og to i dobbelkajakkene medan dei voksne som ønsker å bli med får stabile, 1-persons havkajakker.  PÅMELDING FOR VOKSNE/FORELDRE GJØRES SEPERATHER  

Hjemreise: Turen avsluttes ved Misje skule kl 20.30. Turlederne kjører deretter barna tilbake til de samme terminalene hvor oppmøtet var.

Pris: 500 kr/medlem. Bli medlem her. (Voksenprisen er også kr 500)

Vilkår: Generelle vilkår gjelder. Hvis vind setter en stopper for arrangementet, prøver vi å flytte det til en annen dag, heller enn å avlyse.

Utstyr: To lag langt ullundertøy, regnjakke, regnbukse, støvler/vanntette høge sko, hodelykt, ekstra fleece/ullgenser, ekstra par ullsokker, varm lue, votter, sitteunderlag og drikkeflaske.

Arrangør: Barnas Turlag Bergen har fått med seg Laila Reigstad i foretaket ReigstadUnlimited, med base på Misje for å arrangere denne turen. Hun er sertifisert aktivitetsleder i havkajakk innan Norges Padleforbund, og er i tillegg nærturleder i DNT. Hun arrangerer padleturer og padlekurs for voksne og barn året rundt. I tillegg har vi med Endre Dyrøy, som også er sertifisert aktivitetsleder og turleder i havkajakk innen Norges Padleforbund, samt at han er frivillig i Fjell Turlag. Turlederne i Barnas Turlag Bergen har vært på padlekurs på øya i haust! Arrangør kan nås på mobil 90041881.

Inkludert: Padletur i julepynta stabile dobbelkajakker, padleåre, flytevest, padlehansker, nisselue, bålkos med bevertning og spennende stivandring i mørke. To sertifiserte padleinstruktører pluss to DNT-turledere fra Barnas Turlag Bergen.

Spørsmål? Kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post: hild.aase@dnt.no eller på tlf: 926 45 413.

Julepadling - nissunger alene på tur! (medlemmer 10-14 år uten foreldre)

Bli med på julepadling og hodelykt-tur på Misje - padling i julepynta dobbelkajakk, nisselue, gapahuk, pizzaboller varma på bål, pepperkaker, gløgg, varm saft og hodelykttur på sti i mørket. Dette er ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Camilla Sagen-Hafstad