Kom deg ut dagen Nordhordland Turlag i Årvika på Austrheim

Nordhordland Turlag inviterer til Norges største søndagstur.

- Kom deg ut-dagen er vår nasjonale turdag, en dag for alle uansett turerfaring. Nordhordland Turlag inviterer til Kom deg ut-dagen i Årvika friluftsområde på Austrheim.

Til Årvika inviterer vi barn, ungdom, voksne og seniorer til friluftsaktivitet og moro.

- På denne dagen kan du prøve deg på mange aktiviteter som: kano- og kajakkpadling, hestesko kasting og kroket, frisbeegolf, bueskyting og krabbefisking. Det blir tur i tilrettelagt natursti med  turquiz på vei. Vi deler ut vaniljehorn, skillingsboller, pølser og smaksprøver på ulik bålmat og det blir trukket  premier på startnummer, sier turleder for Barnas Turlag Vibeke Døsvik Haukeland.

Startskudd for friluftshøsten

Målet med Kom deg ut -dagen er å gi flest mulig en smakebit på det man kan finne på ute i naturen. I Årvika friluftsområde blir det en dag fylt med aktiviteter ute i friluft.

I år samarbeider Austrheim kommune, Barnas Turlag Nordhordland og  DNT tilrettelagt Nordhordland. Tilrettelagt gruppen er en nyoppstartet turgruppe i Nordhordland Turlag.

- Naturstien har to deler den første delen fra Årvika til Varden på Vardetangen er delvis universell utformet (ikke tilpasset tunge rullestoler som ikke kan skubbes) og del to fra Varden og ut til snøggbåtkaien er tilrettelagt for rullestolbrukere. Turvakter er på plass i turløype for å hjelpe til hvis det trengs. Det settes inn en minibuss (også egnet for rullestol) for å frakte deltagere tilbake til startområde, hvis en ikke ønsker å gå hele veien rundt, sier turleder Tanja Resink fra DNT tilrettelagt.

Dato: Søndag 1 september

Hvor: Årvika, Austrheim

Tid: kl.12.00-15.30

Parkering: Ta av fra hovedvei mot Ervik, noen hundre meter nord for Fonnes Senter. Hold til høyre i første kryss. Nederst i bakken deler veien seg; til venstre mot Årvika friluftsområde, er det parkering for handikappede. Derfra er det omtrent 100 meter til startområdet. Alle andre biler kjører til høyre i krysset, inn til molokaien. Det vil være skiltet for parkering. Det står parkeringsvakt med DNT-vest ved innkjøring til Ervik.

Program:

kl.12.00 Henting av startnummer og quiz ark kl.12.00 -12.30. Det blir turlags inspirerte premier til alle, i år sponset av Kiwi og noen flotte premier som blir delt ut på startnummer.

kl.12.30 Start av friluftsaktivitetene, Neptun senior lag kommer med seilskute eller veteran ferje.

kl.12.30 Turleder fra Barnas Turlag står klar til å ta deg med på tur til Vardetangen. Åpent for alle - også de med rullestol kan delta her. Egne vakter i løypa som kan hjelpe til.

kl.13.30 Åpning av Kom deg ut dagen

kl.14.30 Utdeling av premier og avsløring av svarene på  turquizen.

På frilufts aktivitets område ved Årvika blir det satt opp 4 lavoer, det er en varmestue og en stor gapahuk. Nordhordland Turlag varmer opp bålpanner og i samarbeid med Austrheim Ungdomsklubb griller vi pølser til alle deltagere og deler vi ut saft og lapper. Det blir mulighet til å smake på bålmat i regi av Barnas Turlag og Fonnes bygdelag koker krabber som en kan smake. Det blir skattejakt for de minste, hestesko kasting, bueskyting, sanse-aktiviteter m.m. for deg som vil prøve det.

kl.15.30: avslutning

Pris: Arrangementet er gratis.

Nordhordland Turlag kan dekke utgifter til ledsager eller spesial transport ved behov.

Arrangement ansvarlig:

DNt tilrettelagt Nordhordland Tanja Resink: 48038837

Folkehelsekoordinator Anita Soltveit (Austrheim Kommune): 47480209

Turleder Barnas Turlag Nordhordland, Vibeke Døsvik Haukeland 922 84 634

Detaljer om turløypa:

Turen går på grus-sti fra Årvika til Varden på Vardetangen, så fortsetter den på universell utformet grusvei til snøggbåt kaien. Der står det en minibuss som kan frakte deltagerre tilbake til startområde ved Årvika. Grus-stien til Årvika inn mot Vardetangen er ca.1 meter bred og har et vanskelig parti som er bratt og svingete. Her setter vi inn ekstra løypevakter som kan bistå elektriske rullestoler med å komme seg gjennom partiet. Stien egner seg for manuell rullestol, elektrisk rullestol og selvfølgelig også for familier med barnevogn. Løypa er for smal for at to elektriske rullestoler kan møtes så derfor anbefaler vi enveiskjøring og å bruke minibuss tilbake til startområde. (Returtransport er gratis)

Årvika friluftsområde ble kåret til det fineste friluftsområde i Hordaland  i 2015 og har bare blitt flottere for hvert år. Området er svært godt universell utformet med eget toalett og gapahuk og varmestue.

Vi håper å se deg søndag den 1 september. Hjertelig velkommen!

Takk til alle samarbeidspartnere:

Kiwi Norge, Norsk tipping, Austrheim kommune, Austrheim IL, Austrheim padlegruppen, Austrheim Ungdomsklubb, Fonnes bygdelag, Neptun seniorlag, RS ung, DNT tilrettelagt , Barnas Turlag Nordhordland.

Kom deg ut dagen Nordhordland Turlag i Årvika på Austrheim

Nordhordland Turlag inviterer til Norges største søndagstur. Søndag 1. september arrangeres Kom deg ut- dagen i Nordhordland, og på over 150 andre steder i Norge. - Kom deg ut-dagen er ...