Høstmøte med foredrag av Eivind Eidslott

Arrangement

Dato
7. november 2019 kl. 19:00 - 21:30
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Arrangør
Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Friluftsliv sammen med barna er et eventyr som aldri tar slutt!  Få inspirasjon til friluftsaktiviteter du kan gjøre med barn og barnebarn.

Program:

- Film - laget av Bergen og Hordaland Turlag
- Utdeling av 7-fjellstur-statuetter

- Foredrag av Eivind Eidslott "Fjellbarna - familiefriluftsliv er oppnåelig for alle"

Eivind Eidslott har skrevet boken Fjellbarna som ble kåret til årets fjellbok i 2010/2011. Fjellbarna er en inspirasjonskilde for alle familier som ønsker å drive et aktivt friluftsliv. Ta med barn eller barnebarn på alt som er moro ute i naturen. Friluftsliv sammen med barna er et eventyr som aldri tar slutt!  Eivind forteller også hvordan det er å ha datteren Marikken som har Downs syndrom med på tur, og hva friluftstiv har betydd og betyr for henne, både når det gjelder motorikk og mestringsfølelse i livet. 

Boka viser at det store eventyret finnes like i nærheten, i turområdet, i klatreveggen eller bak hytta på landstedet - like fullt som klassiske skjønnheter som Sunnmøre og Jotunheimen. Tekstene er små, vakre historier om familiefriluftslivets store oppturer og noe mindre nedturer, fulgt av konkrete tips til den som vil få til det samme som familien Eidslott. Boka kan og sees på som et samtidsdokument ved at den viser til fulle hvordan friluftsliv er noe som må kjempes inn i hverdagen, mellom barnehage eller skole og legging, mellom tidsklemma og søvnmangel - inn i helger og ferier. Alt dette i en tid da vi er opplyste om verdien av friluftsliv, men stadig velger det bort i kampen om tiden. 

I tillegg til foredrag er høstmøte en gyllen mulighet for å bli kjent med andre med friluftsinteresser, få tips, og bli inspirert til nye turer.

Arrangementet er gratis.

Tidspunkt: 7. november kl 19

Sted: Grand Terminus (ved siden av togstasjonen)

Lengde: ca. 2,5 time

Vel møtt !

Kontaktinformasjon: