Byfjellstrimmen, OSAVATNET - SVARTAVATNET, rolig/moderat tempo

30. oktober kl. 18:00 - 21:00
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte mandagsturer,  fredagsturer og søndagsturer.

Turbeskrivelse: Vi starter turen fra Osavatnet og går på grusvei opp til Kurlatjørnet. Dette er en tur hvor vi holder oss i nedre del av vakre Gullfjellets fot på vestsiden. Videre går vi på sti mot Svartavatnet. Her følger vi stien på vestsiden av vannet, fortsetter litt i nordlig retning før vi svinger av stien sør/vestlig igjen. Det er enkelte bløte partier. Svartavatnet er endel av drikkevannforsyningen til Bergen. Dette området er og blitt et populært turområde.

Trasé: Osavatnet - Kurlatjørnet - Tausamyrane - Svartavatnet - Osavatnet

Turledere: Barbro Sundal (tlf. 93227014), Bård Jebsen (tlf. 95035262)

Oppmøte: P - plass Osavatnet (se kart)

Kollektivtransport: Buss fra Nesttun terminal A kl. 17.10. Er ved Espelandshallen 17.30. Du kan og ta tog fra Bergen Jernbanestasjon kl.16.59. Buss fra Arna terminal B linje 90 kl.17.18. Er ved Espelandshallen kl 17.31. Gi beskjed til turleder om du kommer med offentlig transport, så vi kan ordne med skyss opp til oppmøtested.

Parkering: P - plass ved Osavatnet

Stigning: Ca. 200 hm

Distanse: Ca. 5 km

Varighet: Ca. 3 timer

Gradering av turen: Enkel

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra midten av september til ut april måned. Brodder ved behov

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook