Byfjellstrimmen, OSAVATNET - SVARTAVATNET, rolig/moderat tempo

Fellestur

Dato
30. oktober 2019 kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte mandagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Turbeskrivelse: Vi starter turen fra Osavatnet og går på grusvei opp til Kurlatjørnet. Dette er en tur hvor vi holder oss i nedre del av vakre Gullfjellets fot på vestsiden. Videre går vi på sti mot Svartavatnet. Her følger vi stien på vestsiden av vannet, fortsetter litt i nordlig retning før vi svinger av stien sør/vestlig igjen. Det er enkelte bløte partier. Svartavatnet er endel av drikkevannforsyningen til Bergen. Dette området er og blitt et populært turområde.

Trasé: Osavatnet - Kurlatjørnet - Tausamyrane - Svartavatnet - Osavatnet

Turledere: Barbro Sundal (tlf. 93227014), Bård Jebsen (tlf. 95035262)

Oppmøte: P - plass Osavatnet (se kart)

Kollektivtransport: Buss fra Nesttun terminal A kl. 17.10. Er ved Espelandshallen 17.30. Du kan og ta tog fra Bergen Jernbanestasjon kl.16.59. Buss fra Arna terminal B linje 90 kl.17.18. Er ved Espelandshallen kl 17.31. Gi beskjed til turleder om du kommer med offentlig transport, så vi kan ordne med skyss opp til oppmøtested.

Parkering: P - plass ved Osavatnet

Stigning: Ca. 200 hm

Distanse: Ca. 5 km

Varighet: Ca. 3 timer

Gradering av turen: Enkel

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra midten av september til ut april måned. Brodder ved behov

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook