Byfjellstrimmen, BLÅMANEN, middels/raskt tempo

5. november kl. 18:00 - 21:00
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte mandagsturer,  fredagsturer og søndagsturer.

Turbeskrivelse: Vi utforsker Blåmanens østre fjellside i mørket under stjerne himmelen. Det er i hvert fall ønsket tur, men om vi får stjerneklar himmel er nok litt ønsketenkning fra turleder sin side. Turen starter ved bommen på Svartediket. Vi går raskt innover til Kobbeltveit og tar av til venstre oppover en relativt ukjent sti til Blåmanen. Stien starter på en gammel kjerrevei som går over i busk og kratt oppover en bekk. Stien er relativt utfordrende i forhold til stigning, trær, røtter og litt klatring for de med de korteste beina. Vi ankommer et flott utsiktspunkt etter om lag 1t og 15 min hvor vi ser utover Svartediket mot Bergensdalen. Vi tar en pause her dersom været tillater det. Derfra fortsetter vi nesten til toppen av Blåmanen, men før vi når helt til topps tar vi av i svingene nedenfor og følger grusveien til Brushytten. Det blir pause her om været er dårlig. Så følger vi grusveien ned forbi Skomakerdiket og ned Knatten til utgangspunktet for turen, bommen i Svartediket. Det raske tempoet vårt vil nok reduseres betraktelig oppover fjellsiden, men vi lover dere vil få god puls da fjellsiden er bratt. Når vi ankommer grusveien nedenfor Blåmanen vil vi økte tempoet igjen ned til sluttpunktet. Befaring i området viser at det er høy vannføring i fjellet. Stien vi skal gå, er etter regnet den siste tiden, svært våt, så gode sko og kanskje brodder med i sekken er anbefalt.

Trasé: Svartediket-Kobbeltveit-Blåmanen-Brushytten-Skomakerdiket

Turledere: Helen Christiansen (tlf. 45066009), Thomas Ellingsen (tlf. 98890775)

Oppmøte: Bommen ved Svartediket (se kart)

Kollektivtransport: nr. 2 og 3 fra sentrum. Gå av på Årstadveien.

Parkering: Det er parkering nedforbi Svartediket demning, men husk det er p-avgift her.

Stigning: Ca. 500 hm

Distanse: Ca. 10 km

Varighet: Ca. 3 timer

Gradering av turen: Middels

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra midten av september til ut april måned. Brodder ved behov

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook