Byfjellstrimmen, STENDAFJELLET, rolig/moderat tempo

13. november kl. 18:00 - 21:00
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte mandagsturer,  fredagsturer og søndagsturer.

Turbeskrivelse: Fra parkeringen går vi rett inn i en fantastisk bøkeskog som ender ved Stend jordbruksskules gamle vannmagasin med gapahuk tilrettelagt for rullestolbrukere. Stigningen opp til Stendaåsen er ikke mere enn 80 meter men svært bratt, her tar vi den tiden vi trenger. På toppen av Stendafjellet får vi endelig utsikt over vakre Fana med fjord og fjell. Nedover blir det hovedsakelig god sti og noe grusvei. Pause på toppen eller i gapahuken nedom Kandalsskaret om været bli for surt på toppen. Litt historie om Osebanen blir det også.

Trasé: P Titlestadvegen - Osebanen - Stendaåsen - Stendafjellet - Kandalsskaret - Stendadalen - Stend stasjon - P Titlestadvegen.

Turledere: Bård Jebsen (tlf. 95035262), Barbro Sundal (tlf. 93227014)

Oppmøte: Parkering Titlestadvegen (se kart)

Kollektivtransport: Lagunen terminal D kl. 17.45 på Stend kl. 17:49

Parkering: Gratis parkering v/ oppmøtested

Stigning: Ca. 300 hm

Distanse: Ca. 4.5 km

Varighet: Ca. 3 timer

Gradering av turen: Middels

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra midten av september til ut april måned. Brodder ved behov

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook