Friluftsdag for alle, DNT tilrettelagt i samarbeid med Meland Kommune

OBS: Ønsker du å bli medlem i DNT Nordhordland Turlag kan du fylle ut inmeldingskjema på friluftsdagen. De første 15 nye medlemmer får en gratis Turkopp eller ull - Turlue med T på. (verdi 209/269kr.) Det gjelder bare på friluftsdagen. Inmelding gir gratis medlemskap ut året og en får kontigent betalingen for 2020.

Til Varnappen friluftslivsområde (BOF) inviterer vi barn, ungdom, voksne og seniorer til friluftsaktivitet og moro. Aktivetene er tilpasset mennesker med nedsatt funksjon og er rullestol vennlig.

– På denne dagen kan du prøve deg på mange aktiviteter som:  kajakkpadling, frisbeegolf, bueskyting, turbingo, skattejakt og sansemotoriske aktiviteter. Det blir tur i tilrettelagt natursti med turquiz på vei. Vi blir sponset av KIWI på Frekhaug med grillpølser og gevinster. Vi varmer opp grillen. Vi griller pølser til alle som vil. Det blir trukket premier på startnummer, sier turleder for DNT tilrettelagt Reidun Dragøy.

Startskudd for friluftshøsten:

Målet med DNT tilrettelagt friluftsdager er å gi flest mulig en smakebit på det man kan finne på ute i naturen, På Meland Varnappen friluftsområde blir det en dag fylt med aktiviteter ute i friluft.

Vi samarbeider med Meland Kommune, Frisbeegolf klubben på Meland, Manger idrettslag-håndballgruppen, Austrheim padlegruppe, Barna’s turlag og DNT tilrettelagt Nordhordland. Tilrettelagt gruppen er en ny oppstartet turgruppe i Nordhordland Turlag.

Dato: Søndag 20 0ktober
Hvor: Meland, Varnappen friluftslivsområde
Tid: kl.12.00-15.00

Program:

kl.12.00 Felles tur: Henting av startnummer og quiz ark kl.12.00 -12.30. Det blir turlags inspirerte premier , Sponset av Nordhordland Turlag og noen flotte premier som blir delt ut på startnummer. Turløypa er rullestol tilpasset.

kl.13.00 Start av friluftsaktivitetene, turbingo, skattejakt, frisbee golf i samarbeid med frisbeegolf klubben , bueskyting og kajakkpadling.

kl.14.30 Utdeling av premier og avsløring av svarene på turquizen.

På frilufts aktivitets område  blir det satt opp 2 lavoer. Nordhordland Turlag varmer opp bålpanner hvor dere kan få pølser eller ta med ditt eget grillmat. Nordhordland Turlag tar med saft til alle. Husk å ta med eget turkopp til det..  Det blir skattejakt for de minste, m.m.

Kom og vær med!

Varknappen friluftslivsområde er tilrettelagt med bord, toalett, benk og fast grill. Badevika har baderampe tilrettelagt for mennesker med nedsatt funksjon. Område har en frisbeegolfbane. Vi kommer til å tilrettelegge frisbeegolf hol sånn at det er tilgjengelig for deg med rullestolen. Kjekt å prøve ut.

Parkering: Det er to parkeringsplasser tilknyttet Badevika. Vi anbefaler å bruke parkeringen ved Frekhaug kai, der er det også handicap P plasser. Ta av til venstre mot Frekhaug Senteret, følg videre veien ned til kaien. Gå så en stykke ned til Badevika. Det vises skilt ned (fotgjenger skilt) til Badevika. Den andre Parkeringsplassen er på andre siden av Badevika. Kjør forbi Frekhaug senter og ta så til venstre ved bensinstasjon, skarp sving ned til venstre , følg veien helt ned forbi Folkehøyskule. Så inntil høyre til Badevika parkeringen. Her er det også noen handicap P plasser.

obs: veien langs forbi Badevika er delvis avstengt, så en kan ikke kjøre videre fra den første P plass til den andre. Da må en kjører rundt igjen.

Det henges opp veiskilt og DNT bannere for å finne fram.

Turløypa er grusbelagt, en liten stykke på flat grasmatte. Det går en del bruer som er smale men ikke farlige og har rullestol bredde. Turløypa er delvis kupert med noen brattere partier. Elektriske rullestoler kan kjører turløypa.

Turløypa er omkring 1.5 km. og er med turquiz underveis blir det en fin tur for alle.

Vi sees på søndag den 20 oktober,

hilsen,

DNT tilrettelagt gjengen i Nordhordland Turlag

for mer info turleder Reidun Dragøy: 95823251