Topptur: Over Horga med raspeballer i sekken

26. september kl. 09:30
Fellestur, Fottur, Topptur, Masfjorden, Stølstur, Alver, Austefjella, Kvingefjella, Kalvedalenturisthytte
Nordhordland Turlag, Bergen og Hordaland Turlag , Fellestur

Fjellmassivet Horga ligg som eit smørauga blant flotte Masfjord- og Alverfjell. Denne helga kan du vere med på ein flott tur frå Kvingedalen, til Reknessetra og Duesundsetra, over Horga, til Kalvedalen turisthytte på laurdagen. Dagen etter ber det over Klefjellsnipa til Kvingo. Frå fjord til topps, frå seter til seter, frå stølsidyller til gråfjell og asfalt. Kan ein ynskje seg meir?

Eit høgdepunkt vert fellesmiddagen i Kalvedalen turisthytte laurdagskvelden. Då vert det raspeballar med tilbehør, solid og velfortent sikringskost etter ein god dagsmarsj.

Turskildring:

Fotturen startar i Kvingedalen og går via Blådalsvatnet til idylliske Reknessetra og Duesundsetra. Vi tek turen vidare til Kleivsbotn før vi går til topps. Horga (804 moh) venter på oss med ein fantastisk 360 graders utsikt over kystfjellheimen vår. Mette på utsikt går vi ned til Kalvedalshytta. Når vi kjem fram til Kalvedalshytta lagar vi ein deileg fellesmiddag.

Søndag forlet med Kalvedalen og dagens topptur er Klefjellsnipa. Me følgjer Klefjellsryggen ut mot Austfjorden, bratt ned Bukkebakkane og Gjelet til Sørkvingevatnet.

Turen er gradert som middels krevjande. Lørdag ca. 8 timar i kupert terreng. Søndag 5 timars gange, pluss noko tid til pausar og ikkje minst sjå og oppleve natur- og kulturperler i området. Turen går utanom T-stiane, slik at du her får høve til å gå på stiar og område som ikkje så mange andre går.

Oppmøte: Kraftstasjonen i Kvingdalen, lørdag kl. 9.30

Pris kr 700,- for medlemar og kr 1100,- for ikkje medlemar. Prisen inkluderar overnatting i Kalvedalen turisthytte, felles middag/raspeballar, egg og bacon søndagsmorgon og proviant på hytta. Du må ha med niste til lørdagen, og brød til søndag. Turleiarane kontaktar alle deltakarane i forkant av turen med informasjon. Sikkerheitsutstyr ordnast av turleiarane.

Topptur: Over Horga med raspeballer i sekken

Turledere: