Spretne damer på tur til Hallingskeid - Osa - Ulvik - Mjølfjell

Fellestur

Fra dato
28. august kl. 16:00
Til dato
30. august kl. 22:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Arrangør
Nordhordland Turlag

Vil du bli med på tur i et fantastisk naturlandskap på Vestlandet?  Da kan denne turen være noe for deg. Turen mellom Hallingkeid og Osa får i 2020 tittelen "Historisk vandrerute", for sin kulturelle, historiske og naturmessige særegenhet. 

 

Fredag 28/8 tar vi tog fra Arna til Hallingskeid Kl.12. Vi ankommer Hallingskeid ca. Kl.14.30.Vi innlosjerer oss på turlagshytta, går en liten tur i området før vi lager felles middag og planlegger helgen sammen. Turlaget sin hytte på Hallingskeid ligger rett nedenfor togstasjonen så det er kort å gå. (se link til hytten lenger nede). 

Lørdag etter frokost går turen fra Hallingskeid til Osa i Hardanger. Turen er 19 km lang. Effektiv gangtid er estimert til 8 timer. Vi må regne med å bruke ca 9-10 timer totalt. Det er en krevende tur der vi går  fra 1100 moh til 1500 moh og ned til Osa om ligger ved sjøen, 10 km. fra Ulvik. Felles transport til Hardanger gjestehus hvor vi skal overnatte. Vi overnatter i firesengsrom. Middag på kvelden.

Søndag har vi felles transport fra Ulvik til Sotenos, ca.10km. Derfra starter vi turen gjennom Tyssedalen via Fallet, turlagshytta Veset og videre til Mjølfjell.  Denne turen er ca 15 km. Vi må beregne ca. 8 timer med innlagte pauser. Vi tar tog fra Mjølfjell tilbake til Arna søndag kveld. 

Pris for medlem er 1700 kr og ikke medlem er 2300 kr.
Dette inkluderer 2 overnattinger, middag på Hallingskeid, frokost i Ulvik, transport fra Osa til Ulvik og fra Ulvik til turstart søndag.
IKKE inkludert: togbillett t/r, frokost på Hallingskeid, niste lørdag og søndag, og middag i Ulvik. Niste til søndag kan kjøpes i Ulvik eller tas med selv.
 

Turledere vil kjøpe samlet togbillett fra Arna til Hallingskeid. Denne betales direkte til turledere i forkant av turen, pris ca. 300 kr. Retur blir med lokaltog. Denne billetten kjøpes av hver enkelt på toget, ca, 250,-.

Turen vi skal på denne helgen er spektakulær naturmessig, og svært krevende. Den tar oss fra barskt høyfjellsterreng på 1500 moh og helt ned til fjæresteinene i Hardangerfjorden. Dagen etter bærer det igjen bratt til topps, før vi ender turen på Mjølfjell stasjon 627 moh. Totalt skal vi gå ca. 4 mil i løpet av helgen. Turdeltagere må være vant til å gå bratt opp- og nedstigning med sekk med 10 kilo på ryggen og ha gode knær 😊

Turlederne Ingebjørg N.Pollen ( tlf. 911 44 838) og Linda Fongaard ( tlf. 938 10 147)  gleder seg til en flott og spretten tur. Her blir det mye latter, svette og god mat. 

Mer informasjon om hytter, ruter og utstyrsliste finner du her: 

https://ut.no/hytte/10805/hallingskeid

https://ut.no/rutebeskrivelse/136816/hallingskeid-til-osa

https://www.bergenoghordalandturlag.no/artikler/turtips/13823-mjlfjell-vesete-ulvik/

https://ut.no/hytte/101284/bt-hytten

https://inspirasjon.ut.no/fjellvett-sikkerhet-utstyr/pakkeliste-for-sommerturen/100776

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Linda Fongaard
  • Ingebjørg Nachtnebel Pollen