Bre- og toppturer i Jotunheimen

30. august kl. 21:00
Voksne, Ungdom
Fellestur, , Fjelltur, Helgetur
Breheimen med Jostedalsbreen, Jotunheimen (se kart)
Helgetur

Det er mange breer og tinder vest i Jotunheimen.  Vi tar sikte på å gå lørdagsturen blant Smøtstabbtindene og gjerne til topps på en av dem. Startsted er Sognefjellet. Turene går blant spektakulære toppper og tinder i hjerte av fjell-Norge. Søndag prøver vi oss på en annen topp/bre i området.

Meld deg inn på https://nordhordland.dnt.no/ dersom du ikke er medlem og ønsker å være det.

Oppmøtested: Knarvik, ved  "Dampen", Hagellia 6

Oppmøtetid: Fredag 28. august kl. 15.30. Privatbiler. Turleder koordinerer.  Tilbake ca kl. 21.00 søndag kveld.

Turledere:   Børge Brundtland og Knut Espetvedt

Grad: 5 støvler

Turbeskrivelse: Vi ankommer Sognefjellshytta fredag kveld og deler ut breutstyr. Værforholdene har mye å si ved valg av toppturer, så til syvende og sist må valg av turer tas samme dag som avmarsj.  Samtidig vil valg av tur søndag være påvirket av turen lørdag.  Men, området har så mye fantastisk natur å by på at uansett vær finner vi gode turmål.  Turen gir en unik sjanse til å oppleve storslagen utsikt i Jotunheimen og føle at man har vært på tur utenfor "allfarvei". Det kan bli turer på opptil 10 timer og kanskje lenger, mest for at det tar litt tid å bevege seg på bre, samt av og på med breutstyr.

Krav til deltakerne: Dette er et tilbud for alle.  Vi understreker at det ikke kreves forkunnskaper om brevandring for å ta del på turen.  Det er en fordel om deltakerne er fjellvante.  Alminnelig god form er tilstrekkelig, samt å ha noe erfaring med å bære sekk.  Husk også at det må være plass i sekken din til breutstyret.

Utstyr: Turlaget holder breutstyr for den enkelte.  Dersom du har eget utstyr, helt eller delvis, gi beskjed om dette ved påmelding. Den enkelte bør ha gode fjellsko.  Bekledningen bør være tilsvarende som på en skitur, det er helt nødvendig å ha med votter og lue.  Videre kan det være en fordel å ha med klær for vått vær, uansett vær er det ofte vått å gå på breen.  Varme klær er meget viktig, det samme er solkrem og solbriller.  Anbefaler også gamasjer.

Påmelding: Ja

Vilkår: Se generelle vilkår

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjelletutstyrsliste for sommerfjellet.

Pris:  Pris pr. deltaker er kr 2.350,- for medlemmer, av Nordhordland Turlag. For personer  t.o.m 35 år er prisen kr. 1.700,- for medlemmer. Prisen dekker 2 overnattinger på Sognefjellshytta. Da er alle måltider fra lørdag morgen til søndag lunsj inkludert, samt leie av breutstyr. Eventuelt måltid fredag kveld dekkes av den enkelte. Reise kommer i tillegg og dekkes av den enkelte.

Det er ofte venteliste på turene og derfor fint om eventuelle avmeldinger skjer så snart som mulig.

Turledere:

Børge Brundtland, tlf. 41163908, borge.brundtland@broadpark.no

Påmelding skjer elektronisk på Nordhordland Turlags nettsider. (Se knapp oppe til høyre)

Har dere spørsmål til turen, ta kontakt.

Kart: Kart og annet turutstyr kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Rabattert pris for medlemmer

Bre- og toppturer i Jotunheimen

Turledere: