Padle- og kulturopplevelser i Solund

Fellestur

Fra dato
18. september 2020 kl. 14:45
Til dato
20. september 2020 kl. 19:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Padletur,
Arrangør
Nordhordland Turlag
Turområde
Fjordane, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
1
Dette arrangementet er over!

Tur til vakre Solund

Turen inngår som èn del av en større helgesamling Turlaget har i Solund samme helg. 

Solund - vakrast i verda! Slik uttrykte ein av padlarane som var med på kajakktur tidlegare. I år vitjar også Nordhordland Turlag padleeldoradoet Solund i Ytre Sogn. 

Alle som driv med kajakk bør før eller seinare padle i det fantastiske øyriket Solund! Fredag ettermiddag reiser vi frå Knarvik med privatbilar til Solund. Laurdag og søndag blir det turar i øyriket, alt etter vêr og vind. Solund har mykje å by på, anten me padlar vestom øyane, eller me held oss innaskjers. Mange andre stader som Tangenes med sin kjente kanal vil også vere ei spesiell oppleving. Litle- Færøy er også ei av mange perler som vanlegvis vert besøkt. Omkransa av vakre og karakteristiske fjell som Alden og Pollatind vert opplevinga stor.  For å vere med på denne turhelga, må du ha padleerfaring. Har du egen kajakk og tryggleiksutstyr, bruk det. Det vil være mulig å leie kajakk og utstyr for de som ikke har eget. Leie kr. 200,- pr. dag, forbehold om tilstrekkelig med utstyr) Alle må enten ha tørrdrakt eller våtdrakt. Husk å ta med tørre og varme klær. Det anbefales å ha på ullundertøy under drakten.  

Turen har mange deltakere. Det er derfor naturlig at deltakerne deles opp i mindre turgrupper alt etter padleerfaring og turønske de aktuelle dagene.  

Går dere inn på ut.no og søker kajakk og Solund får dere opp flere aktuelle rutevalg denne helgen. 

Det vert også satt opp eget kajakkurs samme helg. Ønsker du å melde deg på Grunnkurs, få mer info her 

Avreise fra Knarvik fredag kl. 14.45. Ferge fra Rutledal kl. 16.50. Tilbake i Knarvik søndag ca. kl. 19.30. (Om noen sliter med å reise så tidlig kan alternativ være ferge fra Rutledal kl 19.20)

Det kan også være mulighet for padling èn dag, øyhopping eller fotturer på høyfjell den andre dagen. (Øyhopping med passaskjerbåt vil gi et tillegg i deltakeravgiften)

Innkvartering: Trolig vil alle padlere bli innlosjert i Steinsund Marinesenter på rorbuer/hytter/leiligheter. Dette er tett ved kommunesenteret Hardbakke. 

Mat: Alle deltakere bringer med egen mat og drikke, bortsett fra middag lørdag kveld som er felles for alle på restauranten på Hardbakke. For de som ønsker det, er det anledning til å ta middag fredag på Skafferiet - restauranten på leilighetshotellet i Hardbakke.  

Er helgeturen av interesse for deg, meld deg på i dag! Kun få plasser att. 

Frammøtestad: Knarvik, etter avtale.

Deltakeravgiften er kr. 1.950,- for DNT-medlemmer og kr. 2.600,- for ikke-medlemmer. Om du ikke er medlem, her kan du melde deg inn. Reise dekker den enkelte deltaker. 

Deltakeravgiften innbetales til Turlagets bankkontonr. 3632.07.07727 så snart som mulig og senest 15. august. Innbetalt deltakeravgift er å betrakte som bekreftet deltakerplass. (Dette gjelder bare de som var påmeldt før vi åpnet nettbetaling)

Velkommen til Solund og en strålende padlehelg med Nordhordland Turlag!

(Vi tar forbehold om endringer i programmet)

 

Padle- og kulturopplevelser i Solund

Tur til vakre Solund Turen inngår som èn del av en større helgesamling Turlaget har i Solund samme helg.  Solund - vakrast i verda! Slik uttrykte ein av padlarane som ...

Kontaktinformasjon: