Avlyst FRILUFTSDAG FOR ALLE VED VAKRE LYNGHEISENTERET

Dato: Søndag 29. MARS

Hvor: LYNGHEISENTERET PÅ LYGRA

Tid: Kl 11.30-14.30

I år er det mulig å melde seg på egen busstur til Lyngheisenteret. Bussen er tydelig merket som DNT-buss og vi har en turleder med på bussen for å ta deg imot. Bussen koster kr 100  t/r - gratis for barn. Bussen har plass til 50 personer og vi ønsker at dere melder dere på ved å sende en melding til Reidun Dragøy på tlf.95823251. Skriv i meldingen navn og antall personer det gjelder.

Henting med egen turbuss fra Fjordhesten AS.  Bussen starter kl.09.30 fra Mastrevik, Austhrheim.

Kl 9.30 fra Mastrevik

Kl 10.00  Manger

Kl 10.30  Flatøy

Kl 10.40  Knarvik

Fremme ved Lyngheisenteret kl. 11.30.

DNT Tilrettelagt Nordhordland har, i samarbeid med ansatte fra Lyngheisenteret, kajakklubben og Bergen og Hordaland Turlag, satt sammen en flott friluftsdag.

Program:

Kl 11.30: Start og påmelding, utdeling av startnummer og oversiktskart med aktivitetene

Kl 12.00: Felles tur med turleder gjennom den flotte 2.5 km lange rullestolvennlige turløypa. Det er flere turløyper; korteste er omlag 1 km, lengste er omlag 4 km.

Det blir turlags-inspirerte premier, sponset av Nordhordland Turlag og noen flotte premier som blir delt ut på startnummer. Turløypa er rullestol tilpasset. Etter endt tur står bålpannen klar med pølse og saft til alle. Ta med grillpinne og turkopp!

Kl 12.45 Start av friluftsaktivitetene:

- Kajakk og kanotur for de som ønsker å prøve det, under dyktig veiledning av Kajakklubben, nede ved naustene.

- Turbingo

- Skattejakt for de minste

- Bueskyting

- Sansemotorisk aktivitet

Kl 13.30 Foringstid. Bli med å mate sauene - av rasen gamalnorsk spel. Ansatte fra Lyngheisenteret er med og forteller om disse sauene og de historiske villsauene, som går ute i lyngheiene hele året. Kanskje treffer vi på de lokale hønene også.

Kl 14.00 Utdeling av flotte premier på startnummer

Lyngheisenteret holder åpent spesielt for oss denne dagen, kl 11-15. Her kan en ta seg en runde i det flotte informasjonsbygget, se strikkeutstillingen i kjelleren, se filmen om Mandus og Klara (det gamle søskenparet fra Austrheim som drev en kystgård etter gamle tradisjoner like ved Fosenstraumbrua) i auditoriet eller nyte Villsausuppe med flatbrød, Lygraburger med båtpoteter (kjøtt eller vegetar) eller vaffel med rømme og syltetøy, i den flotte Matstova, før en reiser hjem igjen. Inngang på Lyngheisenteret er gratis, men filmen koster kr 40 for voksne og kr 20 for barn. Den varer ca 20 min.

Fra hjemmesidene til Lyngheisenteret:

Ved Lyngheisenteret kan du velje mellom å gå ein kort eller lengre tur i det vakre lyngheilandskapet, året rundt.Her er flotte, lett kuperte, tilrettelagde turstier der du går i fotspora til alt fra vikingar til fiskarbonden. Her er veldig fint å jogge, og det går greit å komme seg fram med både barnevogn og rullestol.

Den korte turen er omlag 30 - 40 min, ca 2 km. Du kan starte ved Lyngheisenteret, gå i retning Lurefjorden, gjennom grinda på nedsida. Ta gjerne ei avstikker til Naustvika (strand)... I første veiskille tar du til venstre, og deretter venstre gjennom grinda igjen. Då kjem du ut på parkeringsplassen like overfor Lyngheisenteret. Dette er ein tur som passar for dei aller fleste. Vil du gå litt lengre, kan du følge skilta til Lygra kai (10 - 15 min t/r).

Kjøring med buss hjem igjen fra Lyngheisenteret kl 14.05

Så videre til Knarvik, Flatøy, Manger og Mastrevik

Påmelding ute ved Lyngheisenteret - du finner oss i DNT-teltet. Betaling av buss er på bussen eller med VIPPS.

DNT  Tilrettelagt - gjengen i Nordhordland Turlag

Janne Merete Risnes

Turleder, Reidun Dragøy

Tlf.  95823251