Helgetur til Solund - øyhopping med tur til Alden og overnatting på Hardbakke

Fellestur

Fra dato
18. september 2020 kl. 14:45
Til dato
20. september 2020 kl. 19:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Øyhopping, Alden
Arrangører
Nordhordland Turlag, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Fjordane (se kart)
Turkode
4
Dette arrangementet er over!

Nordhordland Turlag skal ha en storsamling i Solund denne helgen. Dette er ett arrangement av flere. 

Det går nærmest to identiske turer. Forskjellen er i hovedsak hvor en overnatter. Denne turen har overnatting på Hardbakke, den andre ute på idylliske Gåsvær. Begrenset antall plasser. Ønsker du overnatting på Gåsvær, få mer informasjon her. Ønsker du kajakkaktiviteter, les mer her

Lørdag morgen går det skyssbåt til Alden i Askvoll kommune. Turen tar ca 30 min. Alden er 481 m.o.h og kalles "den norske hesten". Formidabel utsikt i alle retninger. Turen opp tar ca 1 t, 15 min. Planen er at båten går via Værlandet og Bulandet på retur. Dette er også unike steder langs kysten. 

Om ettermiddag/kveld blir det fells middag på Hardbakke hvor en møter andre grupper fra Nordhordland Turlag denne kvelden. Søndag er det tenkt fottur sentralt i Solund. 

Solund er en unik øygruppe med mange øyer og mange tildels høye fjell. Landskapet er for det meste konglomerat, en helt spesiell bergart som er verdt å oppleve. 

Dette er opplegget i den oppgitte prisen. Dersom deltakerne ønsker det, og det er praktisk mulig, kan det kanskje søndag bli mulighet for å bli med på andre aktiviteter som kajakk, øyhopping til Utvær og andre øyer i Solund. Da vil det kunne komme et tillegg i prisen. 

Ta turen til Solund denne helgen i sammen med Nordhordland Turlag. Garantert en naturopplevelse for livet!

Avreise fra Knarvik med privatbiler som fellstransport. Avreise fredag kl. 14.45. Alternativt med ekspressbåt fra Vardetangen fredag ettermiddag til Krakhella og derfra med buss til Hardbakke. Retur søndag kveld på samme måte. 

Prisen dekker overnatting på Hardbakke, øyhopping lørdag, middag lørdag på Hardbakke. Frokost og niste ordner den enkelte selv. Det er også mulig å kjøpe middag på restauranten Skafferiet på Hardbakke fredag kveld. Reise til og fra Hardbakke dekkes av den enkelte. 

 

 

 

 

Helgetur til Solund - øyhopping med tur til Alden og overnatting på Hardbakke

Nordhordland Turlag skal ha en storsamling i Solund denne helgen. Dette er ett arrangement av flere.  Det går nærmest to identiske turer. Forskjellen er i hovedsak hvor en overnatter. Denne ...