Sykkeltur i Eksingedalen - en sjelden vakker sykkeltur!

13. juni kl. 10:00
Voksne, Barn, Ungdom, Seniorer
Fellestur, Sykkeltur, Søndagstur
Nordhordland, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)

Nordhordland Turlag inviterar til sykkeltur gjennom Eksingedalen. Denne utruleg flotte dalen med landskap og natur i særklasse. Eksingedølene omtalar dalen og heimen sin som perla i Hordaland. Turen går på en av Norges aller vakreste sykkelveier, dog svært lite besøkt.

Turen egnar seg godt som ein familetur med born som er vant til å sykle.

Les om Eksingedalen her

Se sykkelruten på kart her

Det er en lang tunell på slutten av turen, godt opplyst og en triller nedover, men om noen ikke vil sykle gjennom den ordnes transport.

Turdag: Søndag 13. juni 2021

Oppmøtestad: Mo sentrum, kommunehuset kl. 10.00. Se kart her. Trenger noen transport fra Knarvik, kontakt turleder.

Skildring av turen: I Mo samlar vi oss, og fellestransport vert organsiert av turlaget av folk og syklar fram til turstart, øvst i Eksingedalen - på Gullbrå eller Nesheim. Turen er ca 35 - 40 km. Det er ein lett sykkeltur, der vi triller nederover dalen med relativt lite trafikk rundt oss.

En smal, asfaltert vei følger elven Ekso gjennom dalen. Elven er med på å gi den trange dalen et dramatisk og vilt inntrykk med sine 17 fosser. Små, idylliske steder kommer og går etter hvert som sykkelen tar oss videre på tur. Rundt hver sving åpenbarer det seg et nytt eventyr, og vi glemmer tid og sted. Vi vil ha gode pausar på veg nedover dalen slik at både utsikt, mat og drikke kan nytast.

Det er rundt 160 innbyggere i Eksingedalen. Lite biltrafikk i Eksingedalen.

Mat, drikke og utstyr: Utover sykkel, sykkelhjelm og refleksvekst, må du ta mat, drikke,litt ekstra energimat, og ekstra klede kjem alltid godt med.

De som vil kan trolig kjøpe middag på restauranten i Mo når sykkelturen er over.

Turen kostar kr 250,- for  vaksne medlemar i DNT og gratis for barn. For ikkje-medlemar kostar turen kr 400,- for vaksne og kr 100,- for barn. Delkaravgifta dekkjer sykkeltransport og turleiing. Me oppmodar deg til å støtte turlaget ved å melde seg inn i DNT. Meld deg inn her om du ønskjer medlemskap.

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpast i turinformasjonen i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. (Skriv gjerne hvilket kart som brukes på turen).

Turlaget tar forbehold om nok deltakere og at smittevernbestemmelser kan medføre endringer i opplegget.

Sykkeltur i Eksingedalen - en sjelden vakker sykkeltur!

Turleder:

• Solveig Laumark-Møller