Alden med øyhopping i Bulandet og Solund. Tur nr. 1/2022

Fellestur

Dato
22. mai 2022 kl. 08:30 - 18:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Alden, Øyhopping
Arrangør
Nordhordland Turlag
Turområde
Fjordane (se kart)

Nordhordland Turlag arrangerer "høyfjellstur til havs" når turen går til Alden i mai. Fremmøte på Fonnes kai hvor skyssbåt tar oss direkte til Alden. God parkering ved Fonnes kai. Se kart her. Båtturen til Alden tar ca 2 timer. Turen til topps på Alden tar ca 1.5 time opp til 481 moh. God sti, men bratt spesielt første 1/3 av turen. Etter ca tre timer er vi tilbake til båten. Da går turen innom Værlandet, videre til Bulandet. Derfra til Gåsvær og andre spennende steder i Solund som Litle Færøy. Har vi tid kan det også bli stopp i Hardbakke på returen og det kan bli anledning til en matbit. Deretter tilbake gjennom Gulen til Fonnes. Beregnet ankomst ca kl 18.30 

Denne turen er unik. Her får deltakerne besøke et av de karateristiske fjellene langs kysten, samt øyhopping i Solund som er viden kjent. Fantastisk utsikt fra Alden på godværsdager. 

Solund er en unik øygruppe med mange øyer og mange tildels høye fjell. Landskapet er for det meste konglomerat, en helt spesiell bergart som er verdt å oppleve. 

Ta turen til Solund denne søndagen i sammen med Nordhordland Turlag. Denne turen kan fort bli et minne for livet!

Prisen dekker skyssbåten og turledere. Den enkelte tar selv med niste. Eventuell bespisning på Hardbakke på retauranten der betales av den enkelte. 

Vi tar forbehold om endringer i opplegget.  

 

 

 

 

Alden med øyhopping i Bulandet og Solund. Tur nr. 1/2022

Nordhordland Turlag arrangerer "høyfjellstur til havs" når turen går til Alden i mai. Fremmøte på Fonnes kai hvor skyssbåt tar oss direkte til Alden. God parkering ved Fonnes kai. Se ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Sigrid Furnes
  • Svein-Even Grindheim