Padleperle! Fyksesundet - Botnen

Fellestur

Dato
19. september kl. 10:30 - 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Arrangør
Nordhordland Turlag
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med når Nordhordland Turlag padler en av de fineste turene på Vestlandet. Til og med i en fjordarm! 

Turen begynner ved Steinstø på østsiden av Fyksesundet. Greit sted å sette ut kajakk. Derfra padler vi innover fjorden, under Fyksesundbroen til Klyve. Da forlater vi bebyggelsen og har kun steile fjellvegger på hver side av fjorden. Langs blankskurte fjellsider med antydninger til jettegryter, sildrende vann og mektig natur! Etter en stund runder vi neset og Botnen innerst i fjorden kommer til syne. Vi ser Løkjedalsnuten og turlagshytta Kiellandbu langt der oppe i horisonten. Elver og fosser som kommer ned stupbratte fjellsider. En kulisse som tar pusten fra de fleste! Innover fjorden går det sakte, stadig nærmere bygden Botnen med sine gårder. Kajakkene glir inn på stranden. Etter ca 2 timer stiger vi i land og tar nedre del av dalen nærmere i øyesyn, samtidig som vi nyter matpausen i dette storslagne landskapet helt utenfor allfarvei. 

Så setter vi oss i kajakkene og nyter det samme landskapet på returen. 

Se bildeserien og bli inspirert til å bli med på denne unike turen. En opplevelse for livet!

Vær klar i kajakken kl 10.30 på Steinstø. Alle må stille med egen kajakk og sikkerhetsutstyr. Ta med en god niste for en dagstur, samt byttetøy i kajakken. Deltakerne må har tørrdrakt eller våtdrakt. 

Padleerfaring: Erfaring fra 5-6 timers turer i kajakk. 

Se kart for oppmøtested her

Padleperle! Fyksesundet - Botnen

Bli med når Nordhordland Turlag padler en av de fineste turene på Vestlandet. Til og med i en fjordarm!  Turen begynner ved Steinstø på østsiden av Fyksesundet. Greit sted å sette ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Børge Brundtland
  • Asle Hindenes
  • Knut Espetvedt