Spektakulær rundtur i Nordsjøløypa mellom Golta og Telavåg

Fellestur

Dato
11. april kl. 11:00 - 15:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Arrangør
Nordhordland Turlag
Dette arrangementet er over!

Nordsjøløypa mellom Golta og Telavåg byr på flott natur, nærhet til storhavet og mye historie i Øygarden kommune (tidligere Sund kommune).

Turen er en rundtur i utmarken mellom Golta og Telavåg, forbi og over vann (på hengebro), gjennom kløfter, og langs med storhavet. På turen passerer vi også nærme grotten i Bekhilderen. Terrenget er kupert, og kan betegnes som middels tungt. 

Vi starter ved Golta og går nordover langs Nordsjøløypa til Grunnevågen. Herfra går vi vestover og siden sydover til  Båarvågen. Videre passerer vi flere kløfter og når Ternnneset, et strekke som beskrives som "Må oppleves". Siste kilometerne går vi østover langs Goltasundet tilbkake til turstart. 

Totalt er turen ca 10 km lang i kupert terreng og vil ta mellom 3 og 4 timer pluss pause. 

Transport: Vi kjører i private biler til Golta. På grunn av gjeldende smittevernregler kan Nordhordland Turlag ikke legge opp til fellestransport eller samkjøring. Frammøte ved stistart kl 11.00, her. Kjøretid fra Knarvik er ca 1 time og 5 minutter. Kjør Fv. 555 sørover på Sotra til rundkjøring ved Eidspollen. Ta til høyre mot Glesvær, videre ca 5 km og så til høyre igjen skiltet mot Golten.  

Avhengig av hvor mange biler vi har kan vi parkere noen ved stistart. Alternativ parkering vil være ved Glesnes skule/barnehage , ca 1 km langs veg til stistart. 

 

Bruk godt skotøy, her kan være glatte berg og våte områder. 

 

Husk på gjeldende smittevern som nå sier

* Ikke delta på tur hvis du er syk

* Husk å overholde 2 meters avstand der det er mulig

* Ta med deg munnbind og bruk det hvis ikke 2 meters avstand kan overholdes

* Husk god hånd- og hostehygiene. Ta med egen håndsprit

 

Spektakulær rundtur i Nordsjøløypa mellom Golta og Telavåg

Nordsjøløypa mellom Golta og Telavåg byr på flott natur, nærhet til storhavet og mye historie i Øygarden kommune (tidligere Sund kommune). Turen er en rundtur i utmarken mellom Golta og Telavåg, forbi ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Erik Johannessen
  • Svein-Even Grindheim