DNT tilrettelagt klart det går tur til Byngja - Bøvågen

Dette arrangementet er over!

Vil du oppdage nye, fine turområder i Nordhordland? Ta del i et sosialt og inkluderende fellesskap? Vi ønsker velkommen til turer og aktiviteter, tilrettelagt for personer med fysiske funksjonsnedsettelser. Turene er tilrettelagt, vi går i en rolig tempo på mellom 2-4 km. Vi går på stier/gangvei hvor det er benker. De fleste turer er også rullestol vennlig. Vi legger altid inn en lengre pause hvor vi setter opp et bål på egnet bålplass eller bålpanne.

Hver tirsdag blir det DNT tilrettelagt tur med Nordhordland turlag kl.17.30 (fra Manger)

Neste tur tirsdag 21 september: Byngja: 

Fint område ved Byngjevågen som er statleg sikra friluftsområde. Området er gamalt beiteland og knausar. Det ligg eit vatn (1,5 moh.) på området. Badepoll og sandbotn i Byngjevågen. Toalett ved parkeringsplassen. Gangveg frå parkeringsplassen.Turen startar ved parkeringsplassen og følgjer markavegen så langt den går. 

Turbeskrivelse Gangvegen har grass som underlag og har en bredde på sirka 1.50 m. Gangvegen går i kupert terreng. På en tørr sommerdag er gangveien egnet for rullestol brukere. Vi går fra til badeplassen og gjør klar et bål hvor vi tar oss en kopp kaffi og noe å bite i. Ta med termos og kopp :-)

 

Oppmøte: Parkeringsplassen ved gangvei start, kl.18.00 . Avreise kl.17.30 fra Manger.

Parkering: Fra Bergen, følg E39 til Knarvik, Videre skilting til Radøy og Manger. Videre til Bøvågen. Ta til venstre til Marøy og hold til venstre. Skarp sving til venstre igjen for å komme til parkeringsplassen. God plass for sirka 20 biler. 

 

Ta med: Niste, sitteunderlag, vann og gode, varme klær. Varm drikke på termosen om du ønsker, staver eller stokk om du har behov for det.

Pris: Gratis deltagelse, åpent for alle. Om en har behov for transport kan vi være behjelpelig. Passasjer dekker da vanlige bensin utgifter per km. I Corona periode må vi fra uke til uke ta hensyn til regelverket ifm kjøring.

Påmelding: Påmelding er obligatorisk grunnet koronasituasjonen. Du kan velge hvordan du ønsker å melde deg på.

SMS påmelding: Kontakt Turleder Reidun Dragøy på nr. 95823251 

Påmelding på mail: kontakt turleder Tanja Resink på tanja.resink@trimtrening.no

Påmelding på denne nettsiden, trykk på den røde påmeldingsknappen. 

Er du en ny deltager kommer turlederen til å ringe deg for å høre med deg om hvordan vi kan hjelpe deg best mulig på turen. Dette gir mest mulig forutsigbarhet både for deg som deltagere og oss som er med som turledere.

Ved behov for ledsager: Dersom du har behov for ledsager har du selv ansvar for smittevern og sikkerhet knyttet opp mot covid-19, og ellers vurdere gode og trygge løsninger for deg. Våre frivillige turledere skal som alle andre holde minst 1 meter avstand til andre, og kan ikke bidra som nærkontakt ledsager. Vi skal gjøre vårt beste for å hjelpe deg om det trengs.

Generelle vilkår og smittevern: Bergen og Hordaland Turlag forholder seg til DNT sin smitteverninstruks for aktivitet knyttet til covid-19. Les generelle vilkår for deltakelse på BHT sine aktiviteter. Våre frivillige turledere er alle kurset i DNT sine retningslinjer for smittevern, og skal sørge for å gjennomføre en trygg og fin tur. Velkommen!

Turledere DNT tilrettelagt: Cathrin Færøkavlen, Vibece Aarsgård, Solbjørg Amundsen, Tristan Smeding, Reidun Dragøy, Isabel Smeding, Jarlleif Mellingen, Tanja Resink.

Takk til Vestland Fylkeskommune og Bergen og Hordaland Turlag som støtter satsingen.

DNT tilrettelagt klart det går tur til Byngja - Bøvågen

Vil du oppdage nye, fine turområder i Nordhordland? Ta del i et sosialt og inkluderende fellesskap? Vi ønsker velkommen til turer og aktiviteter, tilrettelagt for personer med fysiske funksjonsnedsettelser. Turene er tilrettelagt, ...

Kontaktinformasjon: