Gulltur til Gullhorgabu

Fellestur

Fra dato
5. februar kl. 09:30
Til dato
6. februar kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Skitur, Vintertur, Bergsdalen
Arrangører
Nordhordland Turlag, Bergen og Hordaland Turlag , Fellestur

Bli med på skitur til Gullhorgabu og opplev tida kor lyset er spesielt vakkert, mørket kjem tidleg og gleda med ei koseleg, varm hytte er stor. 

Oppmøtestad: Dale i Vaksdal 

Oppmøtetidspunkt: Kl 09.30, Dale

Transport: Vi satsar på samkjøring, og ved påmelding blir du derfor bedt om å svare på om du kan stille med bil eller treng nokon å sitte på med. Passasjerane vippser sjåfør for drivstoff/slitasje, omlag kr 200 pr person.

Turskildring: 

Skituren startar ved Småbrekke i Bergsdalen. Her spenner vi på oss skia. Turen fra Småbrekke går på den kulturhistoriske vegen Militærvegen, som ble bygget som transportvei mellom Voss og Samnanger i slutten av 1920-årene. Det er en fin tur, dog begynner med en motbakke. Vi går gjennom et variert og spennende terreng blant flotte fjell. Jevn stigning oppover fra Moastølen. 

Fra Storlitjørni stiger terrenget mot turens høyeste punkt, Høgdi. Her er runestein, til minne om slaget ved Gulltjørna for ca. 1000 år siden: Vossakongen og samningakongen møttes her til kamp. Samningene ble jaget på flukt. Men før kongen og hans menn forsvant, skal han ha kastet et gullbord i Nedsta Gulltjørna, som har fått sitt navn etter sagnet. Det er i sørenden av dette vatnet hytta ligger. Den har fått sin utforming med litt av eventyret i seg, og skal inspirere til lek og opplevelse i området rundt.

Gullhorgabu har fått navn etter fjellet Gullhorga som rager 1020 moh. over Nedsta Gulltjørna ca. 850 moh.

Turen har ei lengd på 7-8 km kvar veg, og vi bereknar 3-4 timar inn til hytta på laurdagen. Søndag går vi gjerne en liten rundtur i området før vi returnerer i nedoverrenn det meste strekket til utgangspunktet. Gullhorgabu ligger på omtrent 900 moh. 

Turen går i ein av dei mørkaste månadane, noko som gjer det enda koseligare og fyre i hytta, tenne lys og samlast rundt eit godt måltid. 

Gradering: Turen er for deg som har noko erfaring med å gå fjellskitur med sekk i 4 timar, både oppover og nedover. Ring turledar dersom du lurar på om turen er for deg.

Mat: Ta med eigen lunsj til laurdag, det same med evt. snacks og drikke til kvelden. Vi bruker proviantlageret til frokost og lunsj søndag, men ta med brød dersom du ønskjer dette framfor knekkebrød/havregraut. Turleiarar handlar inn til middag, så berekn litt plass i sekken til dette.

Heimreise: Vi planlegg å vere tilbake til Knarvik om lag kl 17:00.

UtstyrSjå utstyrsliste for vinterfjellet. Turen går i kupert terreng, og fjellski med stålkant er tilrådd. Breie langrennski kan også nyttast dersom du har god erfaring med dei, helst med sekk, og veit at skoen held deg varm i laussnø. 

Pris: kr  800,- for medlemmar, kr 1.200 for ikkje-medlemmar. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. 

Generelle vilkår: Les vilkårene ved påmelding.

Kart: Anbefalt Turkart "Kvamskogen og Bergsdalen 1:50 000". Kart og turutstyr kan kjøpes i Tusenteret vårt i Marken. Rabatterte priser for medlemmar. 

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Knut Inge Engelbreth
  • Maren Amanda Hesjedal Thorkildsen