Brenner for et inkluderende friluftsliv

Styreleder i Bergen og Hordaland Turlag, Elisabeth Skage, sammen med Tanja Resink, frivillig i Nordhordland Turlag. Foto: Helene Ødven

Årets Solrenningspris gikk til Tanja Resink fra Nordhordland Turlag.

– Det er veldig stas og noe jeg ikke hadde forventet. Det gir veldig mye motivasjon til å fortsette med det jeg har gjort. Stort! smiler turleder Tanja Resink i Nordhordland Turlag etter å ha mottatt Solrenningsprisen under Bergen og Hordaland Turlag sitt årsmøte tirsdag 20. mars.

Velfortjent pris

Solrenningsprisen er en årlig utmerkelse til en frivillig som har gjort en betydelig innsats for Turlaget det siste året. Og i år gikk prisen til Tanja Resink. Hun har utmerket seg blant flere gode kandidater ved å ha gjort en fantastisk innsats i Nordhordland Turlag, og da spesielt i turgruppen DNT Tilrettelagt, som er en turgruppe for utviklings- og bevegelseshemmede.

– Det er mange som har smerter eller andre utfordringer og da er det godt å gå på tur sammen med andre i trygge rammer. Dette brenner jeg veldig for, sier Resink.

Et Turlag for alle

Tanja har også utdannet turledere og laget trivelige lavterskel-arrangement. Hun har vært aktiv med å utvide Kom ut-dagen med tilrettelagte tilbud, og hennes engasjement har ført til et større turtilbud i Nordhordland Turlag.

– Da jeg startet i styret i 2017 sa jeg at jeg ville bidra til å gjøre Nordhordland Turlag mer tilgjengelig for alle. Jeg oppfattet da at Turlaget den gang var for de spreke, de som ville gå toppturer eller lange dagsturer, men i de siste årene har nærturer og de enkle turene kommet mer frem og blitt mer kjent. Det er veldig bra. Jeg tror DNT Tilrettelagt er med å vise at Turlaget er for alle, sier Resink.

Drømmen om å kunne gå på tur igjen

Hun jobber til daglig som fysioterapeut og prøver å legge til rette for at folk kan gjenvinne sin normale funksjon. Gjennom jobben har hun erfart at mange med skader drømmer om å kommer tilbake i aktivitet.

– Derfor er det veldig fint å bidra til at folk kan komme tilbake der de var. Det er viktig å holde seg i bevegelse, både fysisk og oppe i hodet. DNT Tilrettelagt passer som hånd i hanske for meg, smiler Resink.

Hun trives godt som turleder og kursholder i Nordhordland Turlag.

– Jeg liker veldig godt å være frivillig i Turlaget, det er masse ja-folk der og det gir energi og glede! Jeg synes det er fint å bidra og sette i gang nye prosjekter. Turlaget er en organisasjon som tar veldig godt i mot folk, det er veldig kjekt. Det er givende å se glede og forandring på de som er med oss på tur, folk blir glad og happy.

Turlaget som brobygger

Hun håper mange blir med på deres turer og arrangementer fremover og vet at dørstokkmilen for mange er stor.

– Det er flere grunner til det. Mange stoler ikke på seg selv, eller vet ikke hvor de kan gå på tur. De ser bare flotte bilder på nettet. Jeg synes markedsføringen kan bli bedre. Jeg vil oppfordre folk til å bli med oss på tur og se alle mulighetene vi har. Folk finner fort mestring og glede og da kan man gå på tur alene og ta med familie og venner. Turlaget har en viktig rolle med det å være en brobygger og vise folk alle turmulighetene og trygge folk på tur. Det skal ikke så mye til, så er de i gang! sier Resink.

Hun oppfordrer også andre lokallag til å starte en DNT Tilrettelagt turgruppe om de ikke allerede har gjort det.

– Det er mange som sitter hjemme i sofaen og ønsker å komme seg ut, men vet ikke hvordan. Vi har hatt noen arrangementer med ulike aktiviteter, og da kom folk og fikk en smak på turlivet. Det ble suksess. Det er bare å sette i gang! sier Resink.

Vi gratulerer henne så mye med Solrenningsprisen!

Tanja Resink er aktiv frivillig i blant annet DNT Tilrettelagt.
Tanja Resink er aktiv frivillig i blant annet DNT Tilrettelagt. Foto: Nordhordland Turlag